Beyaz Saray’dan Rusya’nın caydırıcı kuvvetler kararına tepki

Beyaz Saray’dan Rusya’nın caydırıcı kuvvetler kararına tepki

Beyaz Saray, Rusya'nın caydırıcı kuvvetler kararına tepki göstererek "sebepsiz bir kışkırtma ve üretilmiş tehditler" açıklamasını yaptı.

Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Rusya’nın caydırıcı kuvvetlerini özel savaş durumuna geçirmesi talimatını "sebepsiz bir kışkırtma ve üretilmiş tehditler" olarak nitelendirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın 4’üncü gününde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun Ukrayna’ya destek olmak ve doğu ülkelerindeki varlığını güçlendirmek için yeni adımlar atmasının ardından Rusya’nın caydırıcı kuvvetlerini özel savaş durumuna geçirmesi talimatını verdi.

Putin’in kararının ardından Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Putin’in kararını "sebepsiz bir kışkırtma ve üretilmiş tehditler" olarak nitelendirerek, "Bu, gerçekten de, bu çatışma boyunca Başkan Putin’den gördüğümüz saldırganlığı haklı çıkarmak için sebepsiz kışkırtma ve var olmayan tehditler üretme modelinin bir parçasıdır” dedi. Psaki, “Küresel toplum ve ABD halkı, buna bu prizmadan bakmalıdır. Bunların hepsi Başkan Putin’in oluşturduğu bir kalıp ve bunun için ayağa kalkacağız. Kendimizi savunma yeteneğimiz var, ancak burada gördüklerimizi Başkan Putin’e de dile getirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. Psaki, Ukrayna’ya daha fazla askeri yardım yapılması konusunda da, ABD’nin daha fazla insani, ekonomik ve savunma amaçlı askeri malzeme göndermeye hazır olduğunu açıkladı.

"DÜN AÇIKLADIĞIMIZ YAPTIRIMLARIN RUSYA’YI İRAN’LA EŞİT HALE GETİRDİ”

Rusya’ya uygulanan yaptırımlara da dikkat çeken Psaki, "Dün açıkladığımız yaptırımların Rusya’yı İran’la eşit hale getirdiğini, küresel topluluktan ve bankacılık sisteminden koptuğunu belirtmek isterim. Mevcut çatışmanın, ABD’nin yerel enerji arzını güçlendirmesi, petrol ve gazın ötesinde çeşitlendirmesi gerektiğini gösterdiğine inanıyorum" dedi. Psaki, ABD’nin Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yakın temas halinde olduğunu da söyleyerek, "Zelenskiy, Putin’in ve Rus liderliğinin işgaline karşı cesurca ayakta duruyor. Onunla yakın temas halinde kalacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN