Biden, Putin bazı şartları kabul ederse onunla konuşacak

Biden, Putin bazı şartları kabul ederse onunla konuşacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna konulu zirve teklifi ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. İki ülkenin dışişleri bakanları tarafından belirlenecek zirvenin gerçekleşmesi Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmeme şartına bağlandı. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin yaşanmaması için ABD'nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağına açıkladı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Moskova'nın Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin olmaması durumunda, Rusya Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı kabul ettiğini açıkladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, artarak devam eden Rusya-Ukrayna krizindeki diplomatik sürece dair açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında, Ukrayna'ya yönelik bir işgal eyleminin yaşanmaması için ABD'nin tüm diplomatik süreçleri kullanacağına belirten Psaki, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'un bu hafta içi Avrupa'da buluşmasının planlandığını anımsattı.

Psaki, açıklamasında "(Ukrayna'ya yönelik) Herhangi bir işgalin olmaması durumunda Başkan Biden, Devlet Başkanı Putin'le buluşmayı prensipte kabul etti.'' ifadelerine yer verdi.

Beyaz Saray Sözcüsü, krizin diplomatik çözümüne hazır olduklarını, ancak Rusya'nın işgal yönünde adım atması halinde ise hızlı ve ağır yaptırımlar uygulayacaklarını sözlerine ekledi. Psaki ayrıca, Moskova'nın halen kapsamlı bir saldırı için hazırlıklarını sürdürdüğünü de dile getirdi.

Biden ABD yerel saatiyle pazar günü Beyaz Saray'da Ulusal Güvenlik Konseyini toplamış ve güvenlik kurmaylarıyla krizin gidişatı hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN