Biden'dan Türkiye'ye ağır suçlamalar: TSK'nın Suriye’deki harekatı IŞİD'le mücadelemize zarar veriyor

Biden'dan Türkiye'ye ağır suçlamalar: TSK'nın Suriye’deki harekatı IŞİD'le mücadelemize zarar veriyor

Suriye'nin kuzeydoğusundaki tansiyon sık sık yükselirken ABD Başkanı Biden'dan Türkiye'ye yönelik ağır suçlamalar geldi. Biden, Türkiye'nin kuzey doğusundaki askeri eylemlerinin ABD'nin güvenliği ve IŞİD ile mücadeleye tehdit oluşturduğunu ileri sürdü.

Suriye ile ilgili “acil durum”u uzatan ABD Başkanı Joe Biden, “Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor” iddiasında bulundu.

Amerika’nın Sesi’nde yer alan habere göre, Biden, acil durumun bir yıllığına daha uzatılmasını öngören kararı hakkında ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’ye mektup gönderdi ve gerekçelerini anlattı.

Biden mektubunda, “Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durumlar, özellikle de Türkiye Hükümeti’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna askeri taarruz düzenleme yönündeki eylemleri, IŞİD’i yenilgiye uğratma çabasına zarar veriyor, sivilleri tehlikeye atıyor; bölgede barış, güvenlik ve istikrarı zedeleme tehdidi barındırıyor ve ABD’nin ulusal güvenliği ve dış politikasına karşı alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit oluşturmayı sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

ABD, ULUSAL ACİL DURUM HALİNİ UZATTI

Biden, “Dolayısıyla, Suriye’deki ve Suriye’yle ilişkili durum hakkında 13894 sayılı kararnamede ilan edilen ulusal acil durumun devamının gerekli olduğuna kanaat getirdim” dedi.

Beyaz Saray açıklamasında da, acil durumun sürecinin bir yıl daha uzatıldığı ve kararın Resmi Gazete’de yayınlanacağı bilgisine yer verildi.

'GİDİŞ PEK HAYRA ALAMET DEĞİL'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York ziyaretinde Türkevi'nde yaptığı konuşmasında ABD-Türkiye ilişkilerinin okunması açısından önemli satırbaşları vermişti. New York'ta ikili temas sağlayamadan Türkiye'ye dönen Erdoğan, “ABD ile temennim iki NATO ülkesi olarak birbirimize hasmane değil dostane davranalım. Ama iki NATO ülkesi olarak şu an gidiş pek hayra alamet değil” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN