Birleşmiş Milletler, Libya'da Abdulhamid Dibeybe'yi geçici başbakan olarak tanıdıklarını açıkladı

Birleşmiş Milletler, Libya'da Abdulhamid Dibeybe'yi geçici başbakan olarak tanıdıklarını açıkladı

Libya'da hangi hükümeti tanıdığının sorulması üzerine BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Abdulhamid Dibeybe'yi ülkenin geçici başbakanı olarak tanıdığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Libya'daki hükümet kriziyle ilgili soruları yanıtladı.

Genel Sekreter Antonio Guterres'in Libya Özel Danışmanı Stephanie Williams'ın sahada olduğunu ve tüm taraflarla görüşmeler yaptığını belirten Dujarric, Dibeybe'ye yönelik suikast girişimi haberlerini gördüklerini ancak doğrulayamadıklarını söyledi.

Dujarric, BM'nin Libya'da hangi hükümeti tanıdığının sorulması üzerine, Abdulhamid Dibeybe'yi hala ülkenin geçici başbakanı olarak tanıdıkları yanıtını verdi.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'in yeni bir hükümet kurulması yönündeki çalışmalarına ilişkin, "İktidarı yalnızca seçilmiş bir hükümete devredeceğim ve diğer adayların da çekilmesi durumunda başbakanlık yarışından çekileceğim." değerlendirmesinde bulunmuştu.

BM öncülüğündeki Libya Siyasi Diyalog Forumu'nun Kasım 2020'deki toplantılarında, ülkede devlet başkanı ve parlamento seçimlerinin 24 Aralık 2021'de yapılmasına karar verilmişti.

Ancak Temsilciler Meclisi ve Devlet Yüksek Konseyi'nden oluşan taraflar, seçimlerin hukuki altyapısını belirleyecek kanunda uzlaşamadı.

Hukuki sorunlar nedeniyle seçimler planlanan tarihte yapılamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN