Blinken'den 'savaş suçu' açıklaması: Çok güvenilir belgeler var

Blinken'den 'savaş suçu' açıklaması: Çok güvenilir belgeler var

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" dedi. Blinken ayrıca, "Rusya'nın sivillere saldırılarını teyit eden bilgiler var" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 11. gününde devam ederken Moldova'da açıklamalarda bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" dedi.

Savaş suçu açıklamalarına ilişkin konuşan Blinken, ABD'nin elinde Rus güçlerinin Ukrayna'da sivillere kasıtlı olarak saldırdığına ilişkin 'çok güvenilir belgeler' var. Washington savaş suçlarının işlenip işlenmediğini belgelemek için araştırma yapıyor" dedi.

Rus petrolünün ithalatının yasaklanmasının gündemde olduğunu belirten Blinken, "Rusya'dan petrol ithalatını yasaklamak için Avrupa'da ortaklarımızla konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN