Çin, Türkiye'de iş yapan Doğu Türkistanlı iş insanlarını tutukladı

Çin, Türkiye'de iş yapan Doğu Türkistanlı iş insanlarını tutukladı

Türkiye'de inşaat sektöründe yatırım yapan Doğu Türkistanlı iş insanları, Çin tarafından tutuklandı. İş insanın kardeşi, Pekin yönetiminin varlıklı Uygur Türklerinin dışarıya ticaret yapmasını istemediğini söyledi.

Çin, Ankara Kızılcahamam'da bir sağlık merkezini inşa eden Doğu Türkistanlı iş insanları Rozi Haji Hemdul (43) ve Memet Hemdul'u (37) tutukladı.

UYGURLU İŞ İNSANLARI TUTUKLADILAR

Hemdul kardeşler 2017'de bir başka Doğu Türkistanlı iş ortakları vasıtasıyla Kızılcahamam'da sağlık merkezi yapımına başladı. Ancak, bu durumdan haberdar olan Çin yönetimi iki iş insanını tutuklayarak kamplara gönderdi.

"ÇİN, UYGURLARIN İŞ YAPMASINI İSTEMİYOR"

Tutuklanan iş adamlarının küçük kardeşi Ömer Hemdul, Çin'in ekonomik durumu iyi olan Uygurların dışarıya yatırım yapmasını istemediğini söyledi. Abilerinden haber alamadığını belirten Hemdul, "Büyük abimin 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını duydum. Küçük abimin kaç yıl ceza aldığını bilmiyorum. Onların ailelerinden haber alamıyorum" diye konuştu.

20-01/03/omerrr.jpgÖmer Hemdul

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN YARDIM İSTEDİ

İngiltere'den avukat tutan Ömer, abilerinin serbest bırakılması için mücadele edeceğini ifade ederek Birleşmiş Milletler'den yardım istedi. Çin'de hukuk olmadığını söyleyen Ömer, Doğu Türkistanlıların haksız yere tutuklandığını ve kamplara gönderildiğini aktardı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN