Çin'den İsrail ve İran'a çağrı: Siyasi çözüm yoluna en kısa sürede dönün

Çin'den İsrail ve İran'a çağrı: Siyasi çözüm yoluna en kısa sürede dönün

İsrail’in İran’a saldırısıyla patlak veren gerginlik devam ederken, Çinli yetkililer, taraflara siyasi çözüm yoluna en kısa sürede dönme yönünde çağrıda bulundu.

İsrail ile İran arasındaki gerginliğe ilişkin konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo Caikun, ülkesinin Orta Doğu'daki gelişmeleri yakından izlediğini ifade ederek gerilimin daha fazla tırmanmasını istemediğini ve ateşkesin en kısa sürede gerçekleşmesini umduğunu belirtti.

‘DOĞRU YOL DİYALOG VE İSTİŞARE’

Guo, barışın ancak müzakereyle sağlanabileceğine ve sorunları çözmenin doğru yolunun diyalog ve istişare olduğuna işaret ederek, "Tüm tarafları siyasi çözüm yoluna en kısa sürede dönmeye çağırıyoruz" dedi.

Çinli Sözcü, bölgede barış ve istikrarın sağlanması için uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdüreceğini vurguladı.

TRUMP ATEŞKESİ DUYURMUŞTU

ABD Başkanı Donald Trump, bu sabah saatlerinde İsrail ile İran arasında 12 gün süren çatışmanın ardından tarafların ateşkes konusunda anlaştığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN