Donald Trump ifadeye çağrıldı

Donald Trump ifadeye çağrıldı

Eski ABD Başkan Donald Trump, 6 Ocak Kongre baskını ile ilgili soruşturmada ifadeye çağırıldı. ABD Temsilciler Meclisinin oluşturduğu komite, Trump’ın "eylemlerinin hesabını vermesi gerektiğini" belirtti.

ABD Kongresi’ne 6 Ocak 2021’de düzenlenen saldırıyla ilgili soruşturmayı yürüten ABD Temsilciler Meclisinin oluşturduğu komite, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın soruşturma kapsamında ifade verip vermemesi konusunda oylama yaptı. Oybirliğiyle alınan kararda, Trump’ın ifade vermesine ilişkin karar çıktı. Komite, Trump’ın "eylemlerinin hesabını vermesi gerektiğini" belirtti.

Öte yandan, 5 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce kişinin yaralandığı 6 Ocak saldırısını araştıran Komite heyeti, Trump’ın olaylarla ilgili ifade sunması gerektiğini de söyledi. Meclis Seçim Komitesi Başkanı Bennie Thompson, "Üyelerimizin ve müfettişlerin uzun süredir devam ettirdiği çalışmaları sayesinde, Donald Trump’ın Amerikan demokrasisini alt üst etmeye yönelik bir çaba gösterdiğine ve bunun doğrudan 6 Ocak olayına yol açtığına dair hiçbir şüphe bırakmadık" dedi. 6 Ocak’ta olanların merkezindeki tek kişi o. Bu yüzden ondan ifade almak istiyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN