Dünya satranç şampiyonu 'terörist' oldu! O ülkenin aranan teröristler listesine eklendi

Dünya satranç şampiyonu 'terörist' oldu! O ülkenin aranan teröristler listesine eklendi

Eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, bir ülkenin 'terörist ve aşırılıkçılar' listesine dahil edildiği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Rusya Federasyonu Mali İzleme Servisi'nin (Rosfinmonitoring) internet sayfasında bulunan 'terörist ve aşırılıkçılar' listesine Garry Kasparov'un ismi eklendi.

GARRY KASPAROV KİMDİR?

Babası Yahudi, annesi Ermeni olan Rus vatandaşı Garry Kasparov, 1985-2000 yıllarında satrançta dünya şampiyonu oldu.

2005 yılında satranç kariyerine son veren Garry Kasparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in karşısında yer alan siyasi muhalif hareketlerin içerisinde bulundu. Bir süre sonra yurt dışında yaşamaya başlayan Kasparov, 2014'te Hırvatistan vatandaşlığı aldı.

PUTİN'E ÇAĞRI YAPMIŞTI

Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasıyla Devlet Başkanı Putin'i eleştiren Garry Kasparov, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı askeri olarak desteklenmesi ve Rus ekonomisinin çökertilmesi çağrısında bulunmuştu.

Garry Kasparov, 20 Mayıs 2022'de Rusya'da 'yabancı ajan' listesine alınmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN