Dünya yıldızları Filistin için sahnede: 1,5 milyon sterlin bağış toplandı

Dünya yıldızları Filistin için sahnede: 1,5 milyon sterlin bağış toplandı

Londra'da düzenlenen ve dünyaca ünlü sanatçıların katıldığı "Together for Palestine" (Filistin için bir arada) konserinde yaklaşık 1.5 milyon sterlin bağış toplandı. Müzisyen Brian Eno'nun organize ettiği ve 12 binden fazla kişinin katıldığı etkinlikte, aktör Richard Gere ve Benedict Cumberbatch gibi isimler de sahne aldı. Konserden elde edilen gelirler, Gazze'deki insani yardım faaliyetleri için Filistinli kuruluşlara bağışlandı.

İngiliz müzisyen Brian Eno tarafından Londra'daki OVO Arena Wembley'de düzenlenen ve 12 binden fazla kişinin katıldığı "Together for Palestine" (Filistin için bir arada) konserinde dünyaca ünlü isimlerin yanı sıra Filistinli sanatçılar da sahne aldı.

fg

Bilet satışlarından yaklaşık 500 bin sterlin gelir elde edildiği tahmin edilirken, sunucu Jameela Jamil saat 22'ye kadar konserden yaklaşık 1,5 milyon sterlin bağış toplandığını duyurdu.

palestine

Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese dahil çok sayıda isim de etkinlik kapsamında konuşmalar yaptı.

Albanese, İsrail'in, Filistin'de yıkmaya, öldürmeye ve toprak işgal etmeye devam ettiğini söyledi.

'BU TOPRAKLARDA YAŞAMAK İÇİN SEBEPLER VAR'

Ünlü aktör Richard Gere ise yaptığı konuşmada, İsrail Başbakanı Netanyahu ve destekçilerinin gitmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Gazze'de neler olup bittiğini her gün görüyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Kimse bilmiyor. İnsanların bu çağda böyle davranması mümkün mü? Ama bunu değiştirmenin yolu topluluktan geçiyor" şeklinde konuştu.

1-002

İngiliz aktör Benedict Cumberbatch, etkinlikte Filistinli şair Mahmud Derviş'in "Bu topraklarda yaşamak için sebepler var" şiirini seslendirdi.

Filistin için Birlikte konserinde sanatçılar Gazze için sahne aldı: "Sessiz kalmak suç ortaklığı" - 5

FIFA VE UEFA'YA TEPKİ GÖSTERDİ

Eski Fransız futbolcu ve aktör Eric Cantona ise FIFA ve UEFA’nın İsrail'in müsabakalara katılmasına izin vermesini kınayarak, "Rusya, Ukrayna’da savaş başlattıktan dört gün sonra FIFA ve UEFA Rusya'yı men etti. Şimdi ise Uluslararası Af Örgütünün soykırım olarak tanımladığı olayların üzerinden 716 gün geçti ve İsrail halen müsabakalara katılmaya devam edebiliyor." dedi.

Konserden elde edilen gelirler Gazze'de insani yardım çalışmaları yürüten Filistinli örgütlere bağışlandı.

Öte yandan aralarında Billie Eilish, Cillian Murphy, Joaquin Phoenix ve Javier Bardem'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı, konser öncesinde yayımlanan videoda Filistin'e destek çağrısında bulundu.

YORUMLAR (3)
3 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN