Düşürülen Rus savaş uçağının pilotu: "Sivilleri vurduk"

Ukrayna tarafından düşürülen ve daha sonrasında esir alınan Rus savaş uçağının pilotu sivil alanları vurduklarını itiraf etti. Askeri alanları hedef aldıkları söylenen pilot, çocuk hastanesine kadar vurulan sivil yerleşim yerleri kendi gözleriyle gördüğünü söyledi. Aynı zamanda Rus askerlerine seslenen pilot, Ukrayna ile savaşa girmeyin ve sivilleri vurmayın dedi.

Rusya'nın Ukrayna tarafına karşı yürüttüğü işgalde, üçüncü sortisinde vurularak düşürülen birinci sınıf savaş uçağı pilotu Aleksandır Krasnayarzev, sivil alanları vurduklarını itiraf etti.

"BİZE ASKERİ ALANLARI VURDUĞUMUZ SÖYLENDİ"

Ukrayna topraklarında savaş amaçlı uçtuğunu söyleyen pilot, "Bize askeri alanlar üzerine çalıştığımız söylendi, ancak verilen koordinatların Çernigov’da sivil yerleşim yerlerine ait olduğu çıktı." dedi. Aynı zamanda daha çok hasar verebilmek için unguided (kontrol edilemeyen) bomba kullandığını söyleyen pilot, yok edilen sivil yerleşim yerlerini kendi gözleri ile gördüğünü söyledi.

"ÇOCUKLARI VE KADINLARI ÖLDÜRMEYİN"

Öte yandan meslektaşlarına seslenen pilot, " Rus askerlerine sesleniyorum. Ukrayna karşısında savaşa girmeyin. Çocukları ve kadınları öldürmeyin" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN