ECOWAS’ın Nijer'de anayasal düzen için çalışmaları sürüyor

ECOWAS’ın Nijer'de anayasal düzen için çalışmaları sürüyor

Nijer’de yönetimin askeri cuntayla ele geçirilmesinin ardından ülke yetkililere ‘anayasal düzene dönüş’ çağrıları devam ederken, ECOWAS’ın diplomatik girişimlerde bulunduğu kaydedildi.

Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), 26 Temmuz'da askeri yönetimin başa geçtiği Nijer'de yeniden anayasal düzeni tesis etmek için diplomatik girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun Özel Danışmanı Ajuri Ngelale'nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, Tinubu ile Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, başkent Abuja'da bir araya geldi.

Devlet Başkanı ve aynı zamanda ECOWAS Başkanı Tinubu, görüşmede yaptığı açıklamada, Nijer'de 26 Temmuz'da iktidardan uzaklaştırılan tutuklu Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u korumak için ECOWAS'ın dikkatli yönlendirilmesi gerektiğini belirtti.

‘KAN DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN’

Tinubu, Nijerya'nın komşu ülke Nijer'deki durumu izlediğini ve kan dökülmesini önlemek için diplomatik yolları araştırdığını anlattı. Halkın savaş istemediğini, cesur ve kararlı adımlar atılması gerektiğini belirten Tinubu, "Nijer'de kan dökülmesini önlemek ve anayasal düzeni tesis etmek için tüm uygun 'arka kapı diplomasisini' uyguluyorum" ifadesini kullandı. Tinubu ayrıca, Bazum'un demokratik yollarla seçilmiş bir lider olduğunu kaydetti.

FRANSIZ BAKANDAN DESTEK AÇIKLAMASI

Bakan Colonna ise Tinubu'nun ECOWAS'ın işlerini yürütme konusundaki liderliğini takdir ettiğini belirterek, "ECOWAS'taki çabalarınızı destekliyoruz. Sizin arkanızdayız çünkü anayasal düzenin tüm ülkeler için bir hazine olduğuna ve demokrasinin bir gerçeklik olması gerektiğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN