Epstein’in İsrail bağlantılarına dair yeni belgeler ortaya çıktı: Mossad ajanı Epstein’in evinde kalmış

Epstein’in İsrail bağlantılarına dair yeni belgeler ortaya çıktı: Mossad ajanı Epstein’in evinde kalmış

Cinsel istismardan hüküm giymiş Jeffrey Epstein’ın İsrail istihbaratıyla bağlantılarına dair yeni belgeler ortaya çıktı. Sızdırılan e-postalara göre, İsrailli bir istihbarat görevlisi 2013-2016 yıllarında birkaç kez Epstein’ın Manhattan’daki evinde kaldı.

Epstein davasına ilişkin yeni sızdırılan e-postalar, İsrail ordusu ve Mossad ile bağlantıları olan üst düzey bir İsrailli istihbarat görevlisinin, 2013 ile 2016 yılları arasında Epstein'ın Manhattan'daki evinde birkaç kez kaldığını ortaya koydu. Epstein’ın yalnızca cinsel sömürü ve siyasi nüfuz aracısı olmadığını, aynı zamanda İsrail istihbarat çevreleri adına hareket ettiğini ileri süren iddiaları güçlendirdi.

Middle East Monitor’de yer alan habere göre açığa çıkan yeni belgeler, Epstein’ın İsrail istihbaratının çıkarları adına cinsel istismar, siyasi seçkinlerle bağlantı kurma ve uluslararası casusluk faaliyetlerinde kilit bir aracı olduğunu gösteren kanıtlar arasına eklendi.

İSRAİLLİ AJAN EPSTEİN’İN EVİNDE KALMIŞ

Araştırmaya göre, eski İsrail Başbakanı ve Savunma Bakanı Ehud Barak’ın uzun süre danışmanlığını yapmış olan Yoni Koren, 2013 ile 2016 yılları arasında birçok kez Epstein’ın New York’taki evinde konakladı. Koren’in, emekli olduktan sonra bile İsrail askeri istihbarat yapılarıyla temasını sürdürdüğü ve siber güvenlik girişimlerinde arabuluculuk yaptığı belirtildi.

Koren’in ayrıca eski CIA Direktörü Leon Panetta ve ABD Savunma Bakanlığı yetkilileriyle özel görüşmeler organize ettiği tespit edilen e-postalar arasında, Barak’ın Epstein’a Koren’in kişisel banka hesabına para göndermesi talimatını verdiğini gösteren belgeler yer aldı.

Ayrıca Koren’in, eski CIA ve ABD Savunma Bakanlığı yetkilileriyle olan bağlantıları aracılığıyla Barak’ın ailesine Pentagon ve Beyaz Saray’a özel erişim sağladığı iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN