Epstein’in suç ortağı Maxwell'den Trump'a şantaj: Af karşılığında adını temize çıkarabilirim

Epstein’in suç ortağı Maxwell'den Trump'a şantaj: Af karşılığında adını temize çıkarabilirim

ABD'de Epstein dosyasının kilit ismi ve Jeffrey Epstein'in en yakın suç ortağı Ghislaine Maxwell, Temsilciler Meclisi Komitesi'nin sorularını yanıtlamayı reddetti. Maxwell'in avukatı ise, müvekkilinin Başkan Trump tarafından affedilmesi halinde konuşmaya hazır olduğunu ve "Trump'ın yanlış bir şey yapmadığını" söyleyeceğini açıkladı.

Jeffrey Epstein’ın suç ortağı olarak mahkûm edilen Ghislaine Maxwell, Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reformu Komitesi’nin sorularını yanıtlamayı reddetti. Maxwell’in avukatı, müvekkilinin Başkan Donald Trump tarafından affedilmesi halinde konuşmaya hazır olduğunu belirterek, “Trump yanlış bir şey yapmadı” iddiasında bulunacağını açıkladı.

SESSİZLİĞİNİ KORUDU

ABD’de reşit olmayan kız çocuklarına yönelik cinsel istismar ve fuhuş ağı kurmakla suçlanan ve 2019’da hapishanede ölü bulunan milyarder Jeffrey Epstein’ın eski kız arkadaşı ve sırdaşı Ghislaine Maxwell, bu sabah Temsilciler Meclisi Gözetim ve Hükümet Reformu Komitesi ile yapılması planlanan görüşmeye video bağlantıyla katıldı.

Teksas’taki bir federal cezaevinde tutuklu bulunan Maxwell, komite üyelerinin sorularını yanıtlamayı reddederek, “kendini suçlu duruma düşürmemek” gerekçesiyle ABD Anayasası’nın 5. Maddesi kapsamında susma hakkını kullandı.

"GERÇEKLERİ DUYMAK İSTİYORSANIZ AFFEDİN"

Maxwell’in avukatı Oscar Markus, duruşma sırasında yaptığı ve daha sonra sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı açıklamada, müvekkilinin açık bir teklif sunduğunu dile getirdi. Markus, “Eğer bu komite ve Amerikan kamuoyu gerçekten sansürsüz gerçeği duymak istiyorsa, önlerinde açık bir yol var. Bayan Maxwell, Başkan Trump tarafından affedilmesi halinde tam ve dürüst bir şekilde konuşmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

Markus, Maxwell’in açıklamalarının bazı kesimleri rahatsız edebileceğini belirterek, “Örneğin hem Başkan Trump hem de Başkan Clinton yanlış bir şey yapmamıştır. Bunun nedenini yalnızca Bayan Maxwell anlatabilir” dedi.

KOMİTEDEN “AFFINI SATIN ALMAYA ÇALIŞIYOR” TEPKİSİ

Komite Başkanı James Comer, Maxwell’in ifade vermeyi reddetmesinin hayal kırıklığı yarattığını söyledi. Komitedeki Demokrat üyeler ise Maxwell’i, susma hakkını kullanarak affını pazarlık konusu yapmakla suçladı.

Demokrat Temsilci Melanie Stansbury, “Bu sessizliğe izin vermeyeceğiz” diyerek, komitenin soruşturmayı sürdürmekte kararlı olduğunu vurguladı.

KOMİTENİN YANITSIZ KALAN KRİTİK SORULARI

ABD medyasına yansıyan bilgilere göre komite üyeleri, Maxwell’e Epstein’in yıllar boyunca reşit olmayan kız çocuklarını nasıl istismar edebildiğine dair ayrıntılı sorular yöneltmeyi planlıyordu.

Hazırlanan sorular arasında, Epstein’in ABD Virgin Adaları’ndaki adasında, New Mexico’daki çiftliğinde ve New York’taki evinde reşit olmayan kız çocuklarına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen dört suç ortağı ve 25 erkek hakkında bilgi sahibi olup olmadığı da yer alıyordu.

Ayrıca Epstein’in, ABD Başkanı Donald Trump’a reşit olmayan kız çocuklarına erişim sağlayıp sağlamadığı, Rusya veya İsrail gibi yabancı devletler ya da istihbarat servisleriyle bağlantısı bulunup bulunmadığı ve bir “müşteri listesi” tutup tutmadığı da sorulmak istenen başlıklar arasındaydı.

MAXWELL: HAKSIZ YERE MAHKÛM EDİLDİM

Ghislaine Maxwell, 2021 yılında Epstein’in reşit olmayan kızları istismar etmesine yardım etmekten suçlu bulunmuş ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Suçlamaları kabul etmeyen Maxwell, haksız yere mahkûm edildiğini savundu.

“FBI, TRUMP-EPSTEIN İLİŞKİSİNE DAİR İHBAR ALDI”

ABD Adalet Bakanlığı’nın Aralık 2025’te yayımladığı, ancak kısa süre sonra mağdur fotoğrafları içerdiği gerekçesiyle kaldırılan ilk Epstein belgelerinde, FBI’ın Trump’ın 2000’li yılların başında Epstein ve mülklerinde düzenlenen partilerle ilişkisine dair ihbarlar aldığı ortaya çıkmıştı.

Washington Post’un yayımladığı belgelere göre, bu ihbarların doğrulanıp doğrulanmadığı veya resmi bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığına dair net bir bilgi bulunmuyor.

MAR-A-LAGO VE “UÇAK NOTLARI”

Dosyalarda, 2021 yılında Florida’daki Mar-a-Lago yerleşkesine, Maxwell davasına ilişkin kayıtlar için celp gönderildiği bilgisi yer aldı. Ayrıca New York’taki bir ABD savcı yardımcısının notlarında, Trump’ın Epstein’in uçağıyla kaç kez seyahat ettiğine dair kayıtların bulunduğu aktarıldı.

Bu notlara göre söz konusu uçuşlardan birinde yalnızca Trump, Epstein ve 20 yaşındaki bir kadın bulunuyordu.

Wall Street Journal (WSJ) da Maxwell’in, Epstein’in 50’nci doğum günü için tanıdıklarından mektup yazmalarını istediğini, bu mektuplardan birinin Trump’a ait olduğunu öne sürmüştü.

TRUMP VE CLINTON CEPHESİ

Epstein dava dosyalarında adı geçen Donald Trump ve eski ABD Başkanı Bill Clinton, kendilerine yöneltilen suçlamaları reddetti. Trump, Epstein’le dostane bir ilişkisinin olmadığını savunarak, “Adasına hiç gitmedim” açıklamasını yaptı.

Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton ise Kongre’nin Epstein soruşturması kapsamında ifade vermeyi kabul etti. Clinton çiftinin bu ayın ilerleyen günlerinde kapalı oturumda komite karşısına çıkması bekleniyor.

EPSTEIN’İN ÖLÜMÜ VE “MÜŞTERİ LİSTESİ” TARTIŞMASI

Epstein, 10 Ağustos 2019’da New York Manhattan Metropolitan Cezaevi’ndeki hücresinde ölü bulunmuştu. Olay uzun süre kamuoyunda şüpheyle karşılanmıştı.

Ancak FBI ve ABD Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü inceleme sonucunda, Epstein’in hücresinde intihar ettiği ve ünlü isimlerden oluşan bir “müşteri listesi”nin varlığına dair herhangi bir kanıta ulaşılamadığı açıklanmıştı.

DOSYALARDA ADI GEÇEN ÜNLÜ İSİMLER

Açıklanan Epstein dava dosyalarında Prens Andrew, Donald Trump, Bill Clinton, Ehud Barak, Al Gore, Kevin Spacey, Michael Jackson, David Copperfield, Alan Dershowitz ve Bill Richardson gibi çok sayıda tanınmış ismin adı yer almıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN