Erbil Amerikan Konsolosluğuna füzeli saldırı iddiası

Erbil Amerikan Konsolosluğuna füzeli saldırı iddiası

Irak'ın Erbil kentinde bulunan Amerikan Konsolosluğu'na füzeli saldırı gerçekleştiği ileri sürüldü. Konuya dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Twitter'da yer alan görüntülerde saldırı anı yer alıyor. Bazı kaynaklar, 5 füzenin ateşlendiğini, bazı kaynaklar ise 13 füzenin ateşlendiğini ileri sürdü.

Atılan füzelerin bazıları K24 televizyon kanalının binasına düştüğü ileri sürüldü. Patlama seslerinin kent genelinde duyulduğu ve birçok bölgede elektrikler kesildiği ileri sürüldü.

Erbil yönetimi kentte 3 patlama sesi duyulduğunu, güvenlik güçlerinin araştırma yaptığını söylerken ABD konsolosluğu ise henüz resmî açıklamada bulunmadı.

Irak'ta yayın yapan Rudaw'ın geçtiği habere göre, Erbil Valisi Omed Khoshnaw'ın saldırılarda her hangi bir yaralanmanın olmadığını söyledi.

İRAN'DAN ATEŞLENDİ İDDİASI

Sabereen Haber Ajansı, ABD Konsolosluğunu hedef alan 6 adet Fateh 110 tipi balistik füze fırlattığını açıkladı.

Erbil’deki ABD başkonsolosluğunu hedef alan füzelerin İran’ın Tebriz kentindeki askeri tesislerden ateşlendiği ileri sürüldü.

ABD’nin Rus petrol ve doğalgazına alternatif oluşturmak amacıyla İran’la yeniden masaya oturmaya hazırlandığı sırada ortaya çıkan saldırı iddiası dikkat çekti.

Saldırılara dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN