Erdoğan ve Şi Cinping, Tiencin’de görüştü

Erdoğan ve Şi Cinping, Tiencin’de görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin’deki 25. Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Şi Cinping ile bir araya geldi. Görüşmeye üst düzey bakanlar ve yetkililer de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütünün 25. Devlet Başkanları Konseyi Zirvesi için Çin’in Tiencin şehrinde bulunuyor. Bu kapsamda Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkiler, bölgesel işbirliği ve ekonomik gündem ele alındı.

ÜST DÜZEY KATILIM

Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, MİT Başkanı İbrahim Kalın ve Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Selçuk Ünal eşlik etti.

İŞBİRLİĞİ VE DİPLOMASİ VURGUSU

Zirve kapsamında Erdoğan ve Şi Cinping’in, Türkiye-Çin ilişkilerinin yanı sıra enerji, ticaret ve bölgesel güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi. Görüşme, iki ülke arasında diplomatik temasların güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN