Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'a 30 yıl hapis cezası

Eski Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'a 30 yıl hapis cezası

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Pyongyang üzerinde askeri dron uçurulması talimatı verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada “düşmana yarar sağlamak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Güney Kore’nin eski Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Kuzey Kore’ye yönelik askeri dron operasyonlarıyla ilgili davada mahkum edildi.

Seul Merkez Bölge Mahkemesi, Pyongyang üzerinde askeri dron uçurulması talimatı verdiğinin tespit edildiği Yoon’u, “düşmana yarar sağlamak” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından suçlu bularak 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme kararında, söz konusu eylemlerin bölgesel güvenliği tehlikeye attığı ve devlet görevlerinin kötüye kullanıldığı değerlendirmesine yer verildi. Aynı dava kapsamında yargılanan eski Savunma Bakanı Kim Yong-hyun hakkında da 30 yıl hapis cezası verildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN