Filistin Federasyonu'ndan FIFA'ya çağrı: İsrail hemen men ddilsin

Filistin Federasyonu'ndan FIFA'ya çağrı: İsrail hemen men ddilsin

Filistin Futbol Federasyonu (PFF), Birleşmiş Milletler (BM) Soruşturma Komisyonu'nun soykırım raporunu dayanak göstererek FIFA'ya resmi mektup gönderdi. Mektupta, 7 Ekim'den bu yana 416 Filistinli futbolcu ve yetkilinin öldürüldüğü belirtilerek, İsrail'in uluslararası futboldan derhal çıkarılması talep edildi.

Filistin Futbol Federasyonu (PFF), futbolun dünya çapındaki çatı kuruluşu FIFA'yı, İsrail'e karşı somut adım atmaya çağırdı. PFF Başkanı Jibril Rajoub'un imzasını taşıyan yedi sayfalık mektupta, İsrail'in "ırkçılık, apartheid, kışkırtma ve suç ortaklığı" yaptığı gerekçesiyle uluslararası futbol organizasyonlarından derhal men edilmesi istendi.

416 FUTBOLCU HAYATINI KAYBETTİ

Mektupta, BM Bağımsız Araştırma Komisyonu'nun İsrail'in Gazze'de soykırım işlediğine dair bulguları hatırlatıldı. PFF, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan saldırılarda 416 Filistinli futbolcu ve yetkilisinin yaşamını yitirdiğini ve bu kayıpların dörtte birinin çocuklardan oluştuğunu bildirdi.

Ayrıca, Gazze'deki spor altyapısının sistematik olarak ortadan kaldırıldığı vurgulanırken, İsrailli futbolcuların ve kulüplerin de sosyal medyada soykırımı teşvik eden paylaşımlar yaptığı öne sürüldü.

FIFA'YA SORUŞTURMA VE YENİDEN İNŞA ÇAĞRISI

Başkan Rajoub, FIFA'dan İsrail Futbol Federasyonu ve oyuncularına yönelik bağımsız bir soruşturma başlatılmasını talep etti. Bunun yanı sıra, Gazze ve Batı Şeria'daki futbol altyapısının yeniden inşası için uluslararası destek istedi.

HT Spor'un paylaştığı mektupta, FIFA'nın harekete geçmemesi halinde yalnızca kendi kurallarını değil, uluslararası hukuku ve futbolun evrensel değerlerini de ihlal etmiş olacağı vurgulanarak, küresel organizasyon üzerindeki baskı artırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN