Filistin Medya Forumu'ndan Eurovision boykotuna destek

Filistin Medya Forumu'ndan Eurovision boykotuna destek

Filistin Medya Forumu, İsrail'in Gazze'deki saldırıları sürerken Eurovision Şarkı Yarışması'nı boykot etme kararı alan uluslararası yayın kuruluşlarını takdir ettiğini açıkladı. Forum, İrlanda ve Slovenya'nın attığı adımlarla "hakikat ve insanlığın yanında" durduğunu söyledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırıları, Avrupa'nın en büyük müzik organizasyonlarından biri olan Eurovision Şarkı Yarışması'na da yansıdı. Filistin Medya Forumu, organizasyonun İsrail'in eylemlerini perdelemek için bir araç olarak kullanılmasına karşı çıkarak yayın akışlarını değiştiren ve etkinliği boykot eden ulusal kanalların sergilediği duruşu övgüyle karşılayan bir açıklama yayımladı.

'İRLANDA VE SLOVENYA'DAN ÖRNEK ADIMLAR'

Forumdan yapılan yazılı açıklamada, İrlanda ve Slovenya'daki yayın kuruluşlarının attığı adımlar memnuniyetle karşılandı. İrlanda ulusal yayıncısının Eurovision'u tamamen boykot ederek organizasyonu yayınlamama kararı alması, kültürel platformların İsrail'in eylemlerini gizlemek için kullanılmasına karşı kamuoyu tepkisini yansıtan "sağlam bir siyasi ve etik mesaj" olarak değerlendirildi.

Öte yandan, Slovenya ulusal yayıncısı Radiotelevizija Slovenija'nın Eurovision yayınını iptal ederek yerine Filistin odaklı belgeseller ve özel yayınlar koyma kararı da takdir topladı. Middle East Monitor'de yer alan habere göre Forum, bu hamleyi eğlence yerine insanlık gerçeklerini merkeze alan "profesyonel ve ahlaki bir alternatif" olarak tanımladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN