Fitch Ratings, Bitcoin'i benimseyen ülkenin kredi notunu 'çöp' seviyesine indirdi

Fitch Ratings, Bitcoin'i benimseyen ülkenin kredi notunu  'çöp' seviyesine indirdi

Fitch Ratings geçtiğimiz yıl Bitcoin'i yasal para birimi olarak kullanmaya başlayan El Salvador'un kredi notunu risklerden dolayı 'çöp' seviyesine indirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Bitcoin'den kaynaklanan riskleri gerekçe göstererek El Salvador'un kredi notunu daha da indirdi.

Bitcoin kararının ardından El Salvador Başkanı Nayib Bukele, yüksek mahkeme yargıçlarını görevden almış ve alışılmışın dışında politikaları uygulamaya koymuştu. Bu uygulamalar Fitch'in kredi notunu belirlemesinde etkili oldu.

"KURUMLAR ZAYIFLADI"

Fitch yaptığı açıklamada, "Kurumların zayıflaması ve cumhurbaşkanlığındaki gücün yoğunlaşması, politika öngörülemezliğini ve Bitcoin'in resmi para olarak kabul edilmesi, 2022-2023 için finansmanın kilidini açacak bir IMF programının potansiyeli hakkında belirsizliği artırdı." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN