Fransa’da aşırı sıcaklarda 5 günde 40 kişi boğuldu

Fransa’da aşırı sıcaklarda 5 günde 40 kişi boğuldu

Fransa'da yaklaşık 10 gündür etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle 54 vilayette kırmızı alarm ilan edildi. Başbakan Sebastien Lecornu, termometrelerin 40 dereceyi aştığı ülkede son 5 günde serinlemek amacıyla suya giren 40 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransa genelinde yaklaşık 10 gündür etkisini artırarak sürdüren aşırı sıcak hava dalgası, ülke genelinde ölümcül sonuçlara yol açıyor. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle nehir, göl ve denizlere yönelen vatandaşlardan acı haberler geldi. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalarda, son 5 gün içerisinde serinlemek amacıyla suya giren 40 kişinin boğularak yaşamını yitirdiği bildirildi. Yaşanan bu can kayıpları ve iklim şartları üzerine hükümet acil durum gündemiyle toplandı.

Fransa Başbakanı Sebastien Lecornu, ülke genelinde hayatı durma noktasına getiren yüksek sıcaklıkların halk sağlığı ve güvenliği açısından çok ciddi riskler teşkil ettiğini vurguladı. Durumu değerlendirmek amacıyla ilgili bakanlarla acil bir toplantı gerçekleştiren Başbakan Lecornu, toplantının ardından kamuoyuna yönelik önemli açıklamalarda ve uyarılarda bulundu.

54 VİLAYETTE KIRMIZI ALARM İLÂN EDİLDİ

Başbakan Sebastien Lecornu, tüm vatandaşları hava şartlarına ve su güvenliğine karşı azami derecede dikkatli olmaları konusunda uyardı. Lecornu, trajik bilançoyu paylaşarak 18 Haziran’dan bu yana geçen kısa süre zarfında serinleme odağıyla suya giren tam 40 kişinin hayatını kaybettiğini resmen ifade etti.

Meteorolojik veriler ve devam eden sıcaklıklar doğrultusunda ülkede güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Yaklaşık 10 gündür süregelen yoğun sıcak hava dalgası sebebiyle Fransa'daki 54 vilayette alarm seviyesi "kırmızı" aşamasına yükseltildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN