Fransa'da aşırı sıcakların bilançosu: 13 kişi boğularak hayatını kaybetti

Fransa'da aşırı sıcakların bilançosu: 13 kişi boğularak hayatını kaybetti

Fransa'yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası can kayıplarına yol açtı. Hafta sonundan bu yana serinlemek amacıyla suya giren 13 kişi boğularak yaşamını yitirirken, ülke genelinde alarm seviyesi yükseltildi. Sıcaklıklar nedeniyle yüzlerce okulda eğitime de ara verildi.

Fransa'da rekor seviyelere ulaşan sıcak hava dalgasının etkileri sürüyor.

Yerel basında yer alan haberlere göre, ülkenin kriz yönetiminden sorumlu Ulusal Sivil Güvenlik Kurumu Sözcüsü Jerome Boulanger, hafta sonundan bu yana serinlemek amacıyla suya giren 13 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

HAYATINI KAYBEDENLER ARASINDA ÇOCUKLAR DA VAR

Boulanger, yaşamını yitirenler arasında çocukların da bulunduğunu belirtti.

Hayatını kaybedenlerden birinin Poitiers kentinde yaşayan 17 yaşındaki bir genç, diğerinin ise Seine-et-Marne bölgesinde 13 yaşındaki bir çocuk olduğu bildirildi.

ALARM SEVİYESİ YÜKSELTİLDİ

Aşırı sıcakların etkisini artırması üzerine Meteo-France yeni uyarılar yayımladı.

Meteoroloji ajansı, 49 vilayette alarm seviyesinin kırmızıya çıkarıldığını, 40 vilayette ise turuncu alarm uygulandığını duyurdu.

YÜZLERCE OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Sıcak hava koşulları günlük yaşamı da etkilemeye devam ediyor.

Fransa Eğitim Bakanlığının aldığı karar doğrultusunda, aşırı sıcaklar nedeniyle bugün ülke genelinde 845 okulda eğitim öğretime ara verildi.

Yetkililer, yüksek sıcaklıkların önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürebileceği uyarısında bulunurken, vatandaşlara özellikle günün en sıcak saatlerinde dikkatli olmaları çağrısı yapılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN