Fransa’da hayat durdu! Öğretmenler, sağlık çalışanları, eczacılar iş bıraktı

Fransa’da hayat durdu! Öğretmenler, sağlık çalışanları, eczacılar iş bıraktı

Fransa’da hükümetin bütçe kesintilerine karşı düzenlenen grev ve protestolarda 58 kişi gözaltına alındı. Ülke genelinde öğretmenler, sağlık çalışanları, eczacılar ve tren makinistleri iş bıraktı.

Fransa’da hükümetin kemer sıkma politikalarına karşı önde gelen sendikaların çağrısıyla ülke genelinde grev ve protestolar düzenlendi. Başkent Paris başta olmak üzere birçok şehirde ulaşım, sağlık, eğitim ve eczacılık sektörlerinde iş bırakma eylemleri yapılırken, 58 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

basliksiz-7

ÖĞRETMENLER, TREN MAKİNİSTLERİ, ECZACILAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI İŞ BIRAKTI

Grev kapsamında öğretmenler, tren makinistleri, eczacılar ve sağlık çalışanları iş bıraktı. Öğrenciler de liseler önünde pankartlar açarak eyleme destek verdi. USPO eczacı sendikasının anketine göre, eczanelerin yüzde 98’i kepenk kapattı. Sendikalar, hükümetin düşen François Bayrou kabinesi döneminde gündeme getirdiği 44 milyar euroluk bütçe kesintisi planının iptal edilmesini, kamu hizmetlerine daha fazla kaynak aktarılmasını ve zenginlere daha yüksek vergi uygulanmasını talep ediyor.

vbasliksiz-6

Yetkililer, grev nedeniyle bazı bölgesel tren seferlerinin aksadığını, ancak yüksek hızlı trenlerin büyük ölçüde çalıştığını açıkladı. Toulon yakınlarında ise göstericiler otoyolu kapatarak trafiği durdurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN