Fransa'dan Gazze'deki yardım dağıtımına eleştiri: Skandal ve utanç verici

Fransa'dan Gazze'deki yardım dağıtımına eleştiri: Skandal ve utanç verici

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Gazze Şeridi'ndeki ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın (GHF) faaliyetlerini sert bir dille eleştirdi. Barrot, yardım dağıtımı sırasında yaşanan ölümleri hatırlatarak, "Bu bir skandaldır, utanç vericidir ve sona ermelidir" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, Gazze Şeridi'nde ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın (GHF) faaliyetlerini sert bir dille eleştirdi. Barrot, yardım dağıtımı sırasında yaşanan ölümlere dikkat çekerek, GHF'nin çalışmalarının derhal durdurulması çağrısında bulundu.

"ASKERİLEŞTİRİLMİŞ YARDIM KAN DÖKTÜ"

Bakan Barrot, yaptığı açıklamada, "Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın faaliyetlerinin sona ermesini talep ediyorum. Askerileştirilmiş yardım dağıtımı, Gazze'de kan dökülmesine neden oldu. Bu bir skandaldır, utanç vericidir ve sona ermelidir" ifadelerini kullandı. Barrot'un bu sözleri, Gazze'deki insani yardım operasyonlarına yönelik artan uluslararası endişeleri yansıtıyor.

FRANSA'DAN YENİ YARDIM OPERASYONLARI

Fransa, bu eleştirilerin yanı sıra Gazze'ye yönelik insani yardım çabalarını artıracağını da duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, yarından itibaren Gazze'ye 4 havadan yardım operasyonu düzenlenecek ve bu operasyonlarla toplam 40 ton insani yardım ulaştırılacak.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN