Gazze can kaybı 68 bin 519'a yükseldi

Gazze can kaybı 68 bin 519'a yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, son 48 saatte 19 kişinin daha hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 68 bin 519’a ulaştığını açıkladı. Ateşkese rağmen İsrail ordusunun saldırılarının sürdüğü belirtildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin son veriler paylaşıldı. Açıklamaya göre, son 48 saat içinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelere, 15’i enkaz altından çıkarılan 19 cenaze ve 7 yaralı ulaştırıldı.

Bakanlık, ateşkesin başlamasından bu yana toplam 93 kişinin yaşamını yitirdiğini, 324 kişinin yaralandığını ve enkaz altından 464 cansız bedenin çıkarıldığını bildirdi.

TOPLAM CAN KAYBI 68 BİN 519’A ÇIKTI

İsrail’in 8 Ekim 2023’te başlattığı saldırıların ardından Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 68 bin 519’a yükseldi. Yaralı sayısı ise 170 bin 382 olarak kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, İsrail tarafından teslim edilen ve kimlik tespiti yapılan 64 Filistinlinin de son verilere dahil edildiği belirtildi. Gazze Şeridi’nde hâlâ binlerce kişinin enkaz altında olduğu ifade edildi.

ATEŞKES VE ESİR TAKASI SÜRECİ

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Ekim’de Mısır’da yürütülen müzakerelerde İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasının onaylandığını açıklamıştı.

Mısır’da imzalanan anlaşma, İsrail hükümetinin onayının ardından 10 Ekim’de yürürlüğe girdi. İsrail ordusu, anlaşma gereği “sarı hat” olarak adlandırılan bölgeye çekilmesinin ardından ateşkesin aynı gün saat 12.00 itibarıyla başladığını duyurdu.

Ancak Gazze’deki yerel kaynaklar, ateşkesin yürürlükte olmasına rağmen İsrail ordusunun zaman zaman çeşitli gerekçelerle saldırılar düzenlemeye devam ettiğini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN