Gazze'de 1037 öğretmen, 20 binden fazla öğrenci katledildi

Gazze'de 1037 öğretmen, 20 binden fazla öğrenci katledildi

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı, İsrail’in Ekim 2023’ten bu yana Gazze ve Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda 20 bini aşkın öğrencinin ve 1037 öğretmenin hayatını kaybettiğini, binlercesinin ise yaralandığını açıkladı.

Filistin Eğitim ve Öğretim Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten itibaren Gazze ve Batı Şeria’ya yönelik saldırılarında, 20 bin 58 öğrenci yaşamını yitirdi, 31 bin 139 öğrenci yaralandı.

  • Gazze’de 19 bin 910 öğrenci öldü, 30 bin 97 öğrenci yaralandı.
  • Batı Şeria’da 148 öğrenci hayatını kaybetti, 1042 öğrenci yaralandı, 846 öğrenci gözaltına alındı.

Aynı dönemde 1037 öğretmen ve eğitim idarecisi öldürüldü, 4 bin 740 kişi yaralandı. Batı Şeria’da 228’den fazla eğitimci gözaltına alındı.

OKULLAR VE EĞİTİM KURUMLARI AĞIR ZARAR GÖRDÜ

Gazze’de İsrail saldırılarında toplam 30 okul tamamen yok oldu. Bakanlığın verilerine göre:

  • 179 devlet okulu ve 63 üniversite binası tamamen yıkıldı.
  • 118 devlet okulu ve 100’ü aşkın UNRWA okul binası bombalanıp tahrip edildi.

Batı Şeria’da ise İsrail güçleri:

  • El Halil’in güneyindeki Yatta bölgesinde Amira İlköğretim Okulu ve
  • Tubas kentinde Akabe İlköğretim Okulu’nu yıktı.
  • Ayrıca 8 üniversite binasına defalarca baskın ve sabotaj eylemleri gerçekleştirildi.

Açıklamada, saldırıların eğitim sistemine ve öğrencilerin güvenliğine verdiği ağır zarar vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN