Gazze'de can kaybı 54 bin 510’a yükseldi

Gazze'de can kaybı 54 bin 510’a yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik aralıksız saldırılarında ölü sayısı 54 bin 510’a ulaştı. Refah’ta yardım dağıtım noktasına düzenlenen son saldırıda ise 27 Filistinli hayatını kaybetti, 161 kişi yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 40 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 208 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Böylece 7 Ekim 2023’ten bu yana ölenlerin toplam sayısı 54 bin 510’a, yaralıların sayısı ise 124 bin 901’e yükseldi.

Bakanlığın açıklamasına göre, İsrail ordusu 18 Mart’tan bu yana ateşkese rağmen saldırılarına hız kesmeden devam ediyor. Bu süreçte 4 bin 240 kişi yaşamını yitirirken, 12 bin 860 kişi de yaralandı.

Özellikle sabah saatlerinde Refah kentinde yaşanan olaylar, insani trajediyi daha da derinleştirdi. İsrail askerleri, İsrail ve ABD destekli yardım dağıtım merkezinin yakınında gıda almaya çalışan sivillere ateş açtı. Bu saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti, yaralı sayısı ise 161 olarak açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN