Gazze'de can kaybı 54 bin 927’ye yükseldi

Gazze'de can kaybı 54 bin 927’ye yükseldi

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 54 bin 927’ye, yaralıların ise 126 bin 615’e yükseldiğini açıkladı. Yardım dağıtım noktalarına yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı ise 127’ye ulaştı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırılar ve ablukalar sonucunda yaşamını yitiren Filistinli sivillerin sayısı 54 bin 927’ye yükseldi. Yaralı sayısı ise 126 bin 615 olarak açıklandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, son 24 saatte düzenlenen hava saldırılarında 47 kişi hayatını kaybederken, 388 kişi yaralandı. Ayrıca daha önceki saldırılarda enkaz altında kalan bir kişinin daha cenazesine ulaşıldı. İsrail’in 18 Mart 2025’te ateşkes anlaşmasını tek taraflı sonlandırmasının ardından ise 4 bin 649 kişi yaşamını yitirdi, 14 bin 574 kişi de yaralandı.

Bakanlık, yardım dağıtım bölgelerine yönelik saldırıların sürdüğünü de bildirdi. Son açıklamaya göre, ekmek almak için yardım noktalarında toplanan sivillere yönelik saldırılarda ölenlerin sayısı 127’ye, yaralı sayısı ise bin 287’ye yükseldi.

Uluslararası toplumun tepkisine rağmen devam eden saldırılar, sivillerin temel insani ihtiyaçlara erişimini daha da zorlaştırıyor. Gazze’deki ağır insani tablo her geçen gün daha da derinleşirken, sağlık altyapısının da çökme noktasında olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN