Gazze'de can kaybı 70 bin 942’ye yükseldi

Gazze'de can kaybı 70 bin 942’ye yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 5 artarak 70 bin 942’ye ulaştığını açıkladı. Ateşkesin yürürlüğe girmesine rağmen saldırıların ve enkazdan cenaze çıkarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü saldırılara ilişkin güncel veriler paylaşıldı. Açıklamaya göre, son 24 saat içinde 4’ü enkaz altından çıkarılan olmak üzere 5 Filistinlinin cenazesi hastanelere ulaştırıldı, ayrıca 3 yaralının tedavi altına alındığı belirtildi.

Bakanlık, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda 406 sivilin yaşamını yitirdiğini, 1118 kişinin yaralandığını ve enkaz altından 653 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığını duyurdu.

Açıklamada, İsrail’in Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırılardan bu yana hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 70 bin 942’ye, yaralı sayısının ise 171 bin 195’e yükseldiği kaydedildi. Ayrıca, saldırılarda hasar gören binaların çökmesi sonucu yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 16 olduğu bilgisi paylaşıldı.

ATEŞKESE RAĞMEN SALDIRILAR SÜRÜYOR

Gazze’de ateşkes ve esir takasına ilişkin sürece de değinilen açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de Mısır’da yürütülen müzakereler kapsamında İsrail ile Hamas’ın Gazze’de ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını duyurduğu hatırlatıldı. Mısır’da imzalanan anlaşmanın, İsrail hükümetinin onayının ardından 10 Ekim’de yürürlüğe girdiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN