Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki hastanelere son 24 saat içinde 5 kişinin cansız bedeninin ve 6 yaralının getirildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, cenazelerden birinin daha önceki saldırılarda yıkılan binaların enkazından çıkarıldığı, 4 kişinin ise ateşkese rağmen gerçekleştirilen yeni saldırılarda hayatını kaybettiği belirtildi.
İsrail ile Hamas arasında varılan ateşkesin yürürlüğe girdiği Gazze Şeridi’nde, hem yeni saldırılar hem de enkaz kaldırma çalışmaları sırasında can kayıplarının devam ettiği bildirildi. Sağlık Bakanlığı açıklamasında, ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim tarihinden bu yana 492 kişinin yaşamını yitirdiği, enkaz altından çıkarılan cenazelerin sayısının 715’e ulaştığı ifade edildi.
Aynı dönemde yaralı sayısının da bin 356 olarak kayıtlara geçtiği aktarıldı.
7 EKİM 2023’TEN BU YANA TOPLAM KAYIPLAR
Bakanlık verilerine göre, İsrail’in saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’de hayatını kaybeden sivillerin sayısı 71 bin 667’ye yükseldi. Toplam yaralı sayısının ise 171 bin 343’e ulaştığı bildirildi.
Açıklamada, yıkılan binaların enkazından çıkarılan cenazelerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekilirken, arama ve kurtarma çalışmalarının kısıtlı imkânlarla devam ettiği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı, mevcut tabloya ilişkin güncel bilgilerin düzenli olarak paylaşılacağını bildirdi.
