Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’ndeki insani durumun her geçen gün daha da karanlık bir hal aldığını duyurdu. Son 24 saat içinde İsrail saldırıları nedeniyle 1 kişinin daha hayatını kaybettiği, 3 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı günden bu yana yaralananların toplam sayısı ise 171 bin 294 olarak kayıtlara geçti.
DONDURUCU SOĞUKLAR VE BİNA ÇÖKMELERİ
Bölgede etkili olan fırtına ve aşırı soğuklar, İsrail bombardımanlarıyla ağır hasar almış binaların çökmesine neden oluyor. Bakanlık verilerine göre:
Ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana enkazdan çıkarılan cenaze sayısı 680’e ulaştı.
Olumsuz hava şartları nedeniyle yıkılan binalarda yaşamını yitirenlerin sayısı son olayla birlikte 17’ye yükseldi.
İki aylık bir bebeğin hipotermi (aşırı soğuk) nedeniyle hayatını kaybetmesiyle, kış şartlarına bağlı can kaybı 3’e çıktı.
ATEŞKES SONRASI ACI BİLANÇO
10 Ekim 2025 tarihinde sağlanan ateşkes mutabakatına rağmen, Gazze'deki ölüm oranı düşmüyor. Ateşkesin devreye girdiği günden bu yana geçen süreçte;
Hayatını Kaybedenler: 415 kişi
Yaralananlar: 1.145 kişi
İnsani Durum: Sağlık sistemi çökmüş durumda olan bölgede, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği %70’lerin üzerine çıkmış vaziyette.
Genel Tablo (7 Ekim 2023 - 29 Aralık 2025)
| Veri Tipi | Toplam Sayı |
| Toplam Can Kaybı | 71.267 |
| Toplam Yaralı | 171.294 |
| Ateşkes Sonrası Ölüm | 415 |
| Soğuk/Fırtına Kaynaklı Ölüm | 20 |
