Gazze’de can kaybı 72 bin 234'e yükseldi

Gazze’de can kaybı 72 bin 234'e yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlere ilişkin güncel verileri paylaştı. Son 48 saatte hastanelere ulaştırılan naaşlar ve enkaz altından çıkarılan yeni cenazelerle birlikte, toplam can kaybı 72 bin 234’e yükseldi.

Gazze Şeridi’nde devam eden insani kriz, her geçen gün derinleşen bir tablo ortaya koyuyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, sahadaki ekiplerin ulaştığı yeni veriler ve Adli Tıp Kurumu'nun titizlikle yürüttüğü kimliklendirme çalışmaları neticesinde can kaybı sayısının güncellendiği bildirildi.

SON 48 SAATTE 7 YENİ KAYIP

Bakanlık, son 48 saat içerisinde düzenlenen saldırılar neticesinde 7 Filistinlinin naaşının ve 13 yaralının bölgedeki hastanelere nakledildiğini duyurdu. Saldırıların şiddeti azalmış görünse de, tıbbi imkansızlıklar ve süregelen operasyonlar sivil hayatı tehdit etmeye devam ediyor.

ATEŞKES SONRASI TABLO: ENKAZ ALTINDAN GELEN ACI

Yürürlüğe giren ateşkese rağmen, yıkılan binaların enkazında yürütülen arama-kurtarma çalışmaları felaketin boyutunu gözler önüne seriyor. Bakanlık verilerine göre, ateşkesin başladığı günden bu yana:

658 kişi hayatını kaybetti,

1.754 kişi yaralandı,

756 cansız beden ise ekiplerin hummalı çalışması sonucu enkaz yığınlarının altından çıkartıldı.

Ayrıca Adli Tıp Kurumu, kayıp ihbarlarını ve bekletilen dosyaları değerlendirerek 1 Mart'tan bu yana onaylanan 91 yeni can kaybını da resmi verilere ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN