Gazze’de can kaybı 73 bin 462’ye çıktı

Gazze’de can kaybı 73 bin 462’ye çıktı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda can kaybı 73 bin 462’ye, yaralı sayısı 174 bin 509’a yükseldi. Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 5 kişinin öldüğünü, 13 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 73 bin 462’ye, yaralı sayısı ise 174 bin 509’a yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun Gazze’ye son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 5 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi yaralandı. Daha önceki saldırılarda yaralanan bir kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Bakanlık, ayrıca bir kişinin bina çökmesi sonucu yaşamını yitirdiğini belirterek, “Bina çökmeleri nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34’e yükseldi” açıklamasını yaptı.

İsrail ile Hamas arasındaki ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025’ten bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının bin 326’ya, yaralı sayısının ise 4 bin 398’e ulaştığı aktarıldı.

Ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bu yana Gazze’de enkaz altından 815 kişinin cenazesinin çıkarıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN