Gazze'de İsrail saldırısında hasar alan yapı çöktü: İki işçi hayatını kaybetti

Gazze'de İsrail saldırısında hasar alan yapı çöktü: İki işçi hayatını kaybetti

Gazze kentinin batı kesimindeki liman yakınlarında, İsrail saldırıları sonucu daha önce hasar görmüş bir yapının çökmesi sonucunda iki Filistinli işçi yaşamını yitirdi, bir kişi de yaralandı.

Gazze kentinin batısında yer alan liman çevresindeki bölgede, İsrail'in daha önce gerçekleştirdiği saldırılarda zarar gören bir bina çöktü. Yaşanan bu çökme olayında enkaz altında kalan iki Filistinli işçi hayatını kaybederken, bir kişi de yaralı olarak kurtarıldı.

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin liman yakınlarında bakım çalışmaları yürütürken çöken yapının beton duvarlarının altından iki işçinin cansız bedeni ile bir yaralıyı çıkardığı belirtildi.

Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, yapının duvarlarının önceki İsrail bombardımanlarında hasar gördüğünü ve yıkılma tehlikesi taşıdığını söyledi.

Basal, "Gazze Şeridi’ndeki binlerce bina, İsrail’in son saldırılarında neden olduğu büyük yıkım nedeniyle her an çökme tehlikesi altında." dedi.

Gazze Şeridi'nde kısmen yıkılmış ya da oturulamayacak durumda olan evlerine dönmek zorunda kalan Filistinlilerin gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Basal, ekiplerin her gün çok sayıda binada çatlaklar ve kısmi çökmelerle ilgili onlarca ihbar aldığını, ancak inceleme veya acil güçlendirme için imkanların bulunmadığını ifade etti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinin verilerine göre, İsrail saldırılarında sivil altyapının yüzde 90'ı yok oldu. Gazze Şeridi'ndeki zararın tahminlere göre yaklaşık 70 milyar dolar olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN