Gazze'de soykırıma ara yok! Katilin gündemi değişmiyor

Gazze'de soykırıma ara yok! Katilin gündemi değişmiyor

Bütün dünya İsrail-İran savaşı, Trump’ın gel-gitleri ve ardından düzenlenen NATO zirvesi ile meşgulken Gazze’de soykırım yapan caninin gündemi değişmedi. Netanyahu hükümeti açlığı silah gibi kullandığı bölgede yardım bekleyenleri bile bombaladı, iki hafta içinde yüzlerce Filistinliyi katletti.

AÇLIĞI ÖLÜM SİLAHI YAPTILAR

Gazze'de dünyanın gözü önünde 7 Ekim 2023'ten beri 56 bini aşkın Filistinliyi katlederek soykırım yapan İsrail, öldüremediklerine de açlık silahını doğrultuyor. İran'la ateşkesi sağlayan Netanyahu yönetimi, çocukların açlıktan can verdiği bölgeye gönderilen yardım TIR'larını durdurmak için yine bahaneye sarıldı. 'Hamas'a gidiyor' diyerek konvoyları engelledi. Uluslararası kuruluşlar iddianın gerçeği yansıtmadığını belirterek 'Bölgeye acil yardım ulaştırılmalı' çağrısı yaptı.

GAZZE'DE 24 SAATTE 103 CİNAYET

İsrail yönetimi sadece son 24 saatte çoğu yardım noktalarında bekleyenler olmak üzere, yaptığı saldırılarda en az 103 sivili öldürdü. 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de işlenen cinayetlerin sayısı 56 bini aştı. Dünyanın ABD Başkanı Trump'ın her biri kriz çıkaran tutarsız açıklamalarına, İsrail-İran arasında yaşanan çatışma ve NATO Zirvesi'ne kilitlendiği dönemde Gazze'de işlenen cinayetler katil Netanyahu'nun asıl gündeminin Filistin soykırımı olduğunu gösterdi.

2706krt01a-tum

DÜNYA UNUTSA DA SOYKIRIMA ARA YOK

Gazze’deki soykırım, Netanyahu tarafından farklı gündemlerle dünya kamuoyuna unutturulmaya çalışılsa da aralıksız devam ediyor. İran’la savaşırken dahi İsrail güçleri, Gazze’de özellikle yardım dağıtım merkezlerinde her gün onlarca Filistinliyi katletti. Batı Şeria’da da toprak gasp eden bir grup İsrailli, ordunun korumasında üç Filistinliyi öldürdü.

İsrail’in İran’a 13 Haziran’da saldırı başlatmasıyla 7 Ekim 2023’ten bu yana yaklaşık 57 bin Gazzelinin ölümüne yol açan soykırım dünya gündeminden adeta düştü. Ancak 12 gün savaşı diye anılan İran-İsrail arasındaki çatışmalar sürerken bile Gazze’de her gün onlarca kişi saldırılarda hayatını kaybetti. Özellikle ‘ölüm tuzağı’ olarak anılan yardım dağıtım merkezlerinde işgal güçlerinin açtığı ateş yüzlerce Filistinlinin ölümüne yol açtı. İsrail-İran arasında sağlanan ateşkesin ardından dünya NATO zirvesine kilitlendi. Ancak ABD Başkanı Donald Trump’ın ilk kez katıldığı NATO zirvesinde dahi Gazze geri plandan kaldı. Trump, sadece yakında ateşkes görüşmelerinde ilerleme olabileceği şeklinde muğlak ifadeler kullandı. Ancak tüm bu süreçte Gazze’de katliam yaşanmayan bir gün bile geçmedi. İsrail ordusunun dün de Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda aralarında yardım bekleyenlerin ve çocukların da bulunduğu 69 Filistinli yaşamını yitirdi. 24 saat içinde katledilenlerin sayısı 100’ü geçti. Böylesine büyük katliamların dünya için gündem bile olmaması vicdanları isyan ettirdi.

İsrail vahşeti Gazze ile de sınırlı kalmadı. İşgal altındaki Batı Şeria’da da kontrolden çıkan İsrailli yasadışı yerleşimciler terör estiriyor. Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin önceki gün Ramallah kentinde açtığı ateş sonucu 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 7’sinin yaralandığı belirtildi. Filistin yönetimi, saldırıların “İsrail hükümetinin siyasi kararı” olduğunu belirterek, uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı. Filistin Devlet Başkan Yardımcısı Hüseyin eş-Şeyh, X hesabından yaptığı açıklamada, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin saldırılarını İsrail ordusunun korumasında gerçekleştirdiği ifade ederek, bunun “Netanyahu hükümetinin siyasi kararı” olduğunu kaydetti. İsrail’in bölgeyi patlamaya sürüklediğini belirten Şeyh, uluslararası toplumu Filistin halkını korumaya çağırdı. Öte yandan üst düzey bir Hamas yetkilisi BBC’ye, arabulucuların Gazze’de yeni bir ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için çabalarını yoğunlaştırdığını, ancak İsrail ile müzakerelerin hala durma noktasında olduğunu söyledi. Öte yandan İsrail ordusu, Hamas’ın üstlendiği Salı günkü bombalı saldırıda yedi askerin öldüğünü açıkladı.

‘ABD İSRAİL’İ KURTARDI NETANYAHU’YU DA ADALETTEN KURTARACAK’

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik yolsuzluk davasını “cadı avı” olarak nitelendirerek, davanın derhal iptal edilmesini talep etti. Trump, Truth Social hesabından bir mesaj paylaştı. Netanyahu ve kendisinin “birlikte cehennemi” yaşadığını ve İsrail’in ezeli düşmanı İran’a karşı büyük zafer kaydettiklerini savunan Trump, İsrail’in “hayatta kalması” için savaştıklarını ifade etti. Trump, İsrail tarihinde kimsenin “Netanyahu kadar kararlı savaşmadığını” savunarak, Netanyahu’nun pazartesi günü mahkemeye çağrılmasını “cadı avı” olarak nitelendirdi. Trump, “Binyamin Netanyahu’nun davası derhal iptal edilmeli ya da devlet için bu kadar çok şey yapmış büyük bir kahramana af verilmelidir.” ifadelerine yer verdi. Trump, kimsenin kendisiyle Netanyahu kadar iyi çalışamayacağını da belirterek, “İsrail’i kurtaran ABD’ydi ve şimdi Binyamin Netanyahu’yu kurtaracak olan da ABD olacak. Bu sözde adalet rezaleti kabul edilemez!” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN