Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’den 45 Filistinlinin daha cenazesinin teslim alındığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan açıklama, Telegram hesabı üzerinden kamuoyuyla paylaşıldı.
Açıklamada, “İsrail'den Uluslararası Kızılhaç Örgütü (ICRC) ekipleri aracılığıyla 45 Filistinlinin cenazesi teslim alındı.” ifadesi yer aldı.
Bakanlık, önceki gün de 45 kişinin cansız bedeninin İsrail tarafından teslim edildiğini hatırlatarak, iki günde toplam 90 Filistinlinin cenazesinin iade edildiğini belirtti.
KİMLİK TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Gazze Sağlık Bakanlığı, teslim alınan naaşların kimlik tespiti ve teşhis işlemleri için gerekli tıbbi incelemelerin sürdüğünü bildirdi.
Açıklamada, “Filistinlilerin naaşlarının teşhis edilmesi için gerekli tıbbi çalışmalar yapılacak.” denildi.
ATEŞKES VE ESİR TAKASI ANLAŞMASI SÜRECİ
Gazze Şeridi’nde yürürlükte olan ateşkes ve esir takası anlaşması, ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Ekim’de duyurduğu mutabakatla başlamıştı.
Trump, Mısır'da yürütülen müzakerelerde İsrail ile Hamas’ın ateşkes planının ilk aşamasını onayladığını açıklamıştı.
Mısır'da imzalanan anlaşma, İsrail hükümetinin onayının ardından 10 Ekim’de devreye girdi.
Anlaşmaya göre İsrail ordusu, “Sarı Hat” olarak adlandırılan hatta çekilmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkes aynı gün saat 12.00 itibarıyla yürürlüğe girdi.
