Yardım için bölgeye gitmişti: İsrail askerleri Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürdü

Yardım için bölgeye gitmişti: İsrail askerleri Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi öldürdü

İsrail güçleri, Batı Şeria'da düzenlenen işgal karşıtı gösterilere gerçek mermiyle müdahale etti. Açılan ateş sonucu Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi başından vurularak hayatını kaybetti.

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın Nablus kentine bağlı Beyta beldesinde düzenlenen işgal karşıtı gösteriye gerçek mermi ile saldırdı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre; Türk asıllı ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi, İsrail güçlerinin yaptığı müdahale sonucu başından vurularak hastaneye kaldırıldı. Nablus'taki Rafidiye Devlet Hastanesi Müdürü Fuad Nafia, Eygi'nin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

26 yaşındaki aktivist, Filistinli çiftçileri koruma amaçlı Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü olarak çalıştığı öğrenildi.

Eygi, Filistin'de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü ISM gönüllüsü oldu. Daha önce 2003'te Rachel Corrie, 2004'te ise Tom Hurndall benzer şekilde hayatını kaybetmişti.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN