Guernica’yı görmenin yolu Gazzeli çocuktan geçiyor

Guernica’yı görmenin yolu Gazzeli çocuktan geçiyor

Uluslararası çevreci örgüt Greenpeace Filistin’e destek eyleminde, Anadolu Ajansı’nın fotoğrafını kullandı. Greenpeace’den bir grup aktivist, dün sabah müzede, Filistin’e destek eylemi yaptı. Pablo Picasso’nun, İspanya İç Savaşı’nı anlattığı ve Gazze’deki saldırılarla özdeşleştirilen ‘Guernica’ adlı tablosunun sergilendiği müzenin ana giriş kapısına dev bir pankart asıldı.

Uluslararası çevreci örgüt Greenpeace Filistin’e destek eyleminde, Anadolu Ajansı’nın (AA) fotoğrafını kullandı. Greenpeace, İspanya’nın başkenti Madrid’deki Reina Sofia Müzesi’nin ana giriş kapısına, Filistin’e destek için açtığı dev pankartta, AA’nın Gazze Şeridi’nden yayına verdiği fotoğrafı kullandı.

Greenpeace’den bir grup aktivist, dün sabah müzede, Filistin’e destek eylemi yaptı. Pablo Picasso’nun, İspanya İç Savaşı’nı anlattığı ve Gazze’deki saldırılarla özdeşleştirilen ‘Guernica’ adlı tablosunun sergilendiği müzenin ana giriş kapısına dev bir pankart asıldı.

Pankartta AA Gazze Foto Muhabiri Belal Khaled’in 7 Kasım 2023’te Gazze’de çektiği, İsrail ordusunun Deir Al Balah ve Han Yunus kentine düzenlediği saldırılar sonucu aralarında çocuklarında bulunduğu yaralıların hastaneye getirilmesinin anlatıldığı, başı kanlar içinde olan bir çocuğun fotoğrafı kullanıldı. Fotoğrafın altına “Can you hear us?” (Bizi duyabiliyor musun?) diye yazılarak, bunun altına da “Hemen ateşkes” yazılı başka bir pankart daha açıldı.

Greenpeace tarafından yapılan yazılı açıklamada, Filistinli foto muhabirlerinin desteklendiği, Unmute Gaza (Gazze’nin Sesini aç) adlı kuruluşla işbirliği içinde yürütülen proje kapsamında, Gazze’deki ölümlere, yıkıma ve acıya dikkati çekmek amacıyla Khaled’in fotoğrafının kullanıldığı duyuruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN