Güney Kore: Ukrayna Savaşı'nda yaklaşık 2 bin Kuzey Koreli öldü

Güney Kore: Ukrayna Savaşı'nda yaklaşık 2 bin Kuzey Koreli öldü

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi, Rusya-Ukrayna Savaşı'na gönderilen Kuzey Koreli askerlerden yaklaşık 2 bininin çatışmalarda öldüğünü ileri sürdü. Ekim 2024’ten bu yana Rusya’ya 13 bin asker gönderildiği, üçüncü birlikle birlikte 6 bin askerin daha cepheye ulaştığı belirtildi.

Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS), Kuzey Kore'nin Rusya-Ukrayna Savaşı'na gönderdiği askerlerden yaklaşık 2 bininin çatışmalarda hayatını kaybettiğinin tahmin edildiğini ileri sürdü. Yonhap haber ajansının aktardığına göre, istihbarat servisi, Kuzey Kore’ye ilişkin son değerlendirmelerini Güney Koreli yetkililerle paylaştı.

Bulgulara göre, Kuzey Kore, Ekim 2024’ten bu yana Ukrayna’daki çatışmalarda görev yapmak üzere Rusya’ya yaklaşık 13 bin asker ve konvansiyonel silah gönderdi. NIS, Rusya’ya gönderilen üçüncü askeri birlikte 6 bin Kuzey Kore askerinin daha yer aldığını belirtti.

İstihbarat yetkilileri, bugüne kadar yaklaşık 2 bin Kuzey Kore askerinin çatışmalarda öldüğünün tahmin edildiğini ifade etti.

Aynı bilgilendirmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un Çin’e yaptığı ziyaretin detayları da paylaşıldı. Kim’in, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 80. yıl dönümünü anmak için Çin’de düzenlenecek askeri geçit törenine katılmak üzere yola çıktığı, gün içinde Pekin’e varmasının beklendiği bildirildi.

Yetkililer, Kim’e eşi Ri Sol-ju ve kız kardeşi Kim Yo-jong’un eşlik ediyor olabileceğini belirtti.

Öte yandan, Rusya ile Kuzey Kore arasında Haziran 2024’te imzalanan kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması, taraflardan birine saldırı durumunda karşılıklı askeri yardımlaşma öngörüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN