Güvenlik, Ukrayna'ya destek, Rusya'ya yaptırımlar... Biden ile Zelenskiy görüştü

Güvenlik, Ukrayna'ya destek, Rusya'ya yaptırımlar... Biden ile Zelenskiy görüştü

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde on birinci güne girilirken, ABD Başkanı Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna’daki son durum hakkında telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede, güvenlik, Ukrayna'ya mali destek ve Rusya'ya karşı yaptırımlar ele alındı.

Dünyanın gözünü çevirdiği Rusya-Ukrayna savaşında 11'inci güne girildi. Bölgede tansiyon her geçen gün artarken, ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Ukrayna’daki son durum hakkında telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada, Biden’ın görüşmede ABD ve müttefiklerinin Ukrayna'daki saldırganlığının Rusya'ya maliyetini artırmak için devam eden eylemlerinin altını çizdiği aktarıldı.

RUSYA'YA KARŞI YAPTIRIMLAR

Görüşmede, özellikle, Visa ve Mastercard'ın Rusya'daki hizmetlerini durdurma kararının memnuniyetle karşıladığı belirtilerek Biden yönetiminin Ukrayna'ya güvenlik, insani ve ekonomik yardımı artırdığı ve ek finansman sağlamak için Kongre ile yakın şekilde çalıştığı vurgulandı.

Ukrayna'daki bir nükleer santrale yapılan son Rus saldırısıyla ilgili endişelerin de dile getirildiği görüşmede, reaktörleri güvenli durumda tutan Ukraynalı operatörlerin beceri ve cesareti övüldü.

İki başkanın ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden müzakereleri de ele aldığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN