Hamas: Gazze’ye giren insani yardım tırları açıklanan rakamların yarısının altında

Hamas: Gazze’ye giren insani yardım tırları açıklanan rakamların yarısının altında

Hamas, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçildiğinin duyurulmasına rağmen İsrail’in Gazze Şeridi’ne insani yardım girişlerini ciddi biçimde kısıtlamayı sürdürdüğünü açıkladı. Hamas’a göre Gazze’ye fiilen giren yardım tırlarının sayısı, kamuoyuna açıklanan rakamların yarısından bile az ve sahadaki insani koşullarda herhangi bir iyileşme yaşanmıyor.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada İsrail’in Gazze’ye yönelik insani yardım girişlerine uyguladığı kısıtlamalara dikkat çekti. Kasım, ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına geçildiğinin çeşitli taraflarca ilan edildiğini hatırlatarak, buna karşın Gazze’de somut bir iyileşmenin görülmediğini belirtti.

Kasım, İsrail’in Gazze’ye insani yardım girişini hâlen büyük ölçüde sınırlandırdığını vurgulayarak, bu durumun özellikle temel ihtiyaçlara erişimi daha da zorlaştırdığını ifade etti.

Gazze’nin yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altında olduğuna işaret eden Kasım, çadırlarda yaşam mücadelesi veren zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin koşullarının giderek ağırlaştığını kaydetti. Kasım, bu çadırların ne soğuktan ne de yağmurdan yeterince koruma sağladığını belirtti.

Açıklamada ayrıca İsrail’in ateşkes anlaşmasını ihlal ederek yakıt ve gaz girişine de yalnızca son derece sınırlı ölçüde izin verdiği vurgulandı.

“AÇIKLANAN YARDIM RAKAMLARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, İsrail ile sivil-askeri koordinasyon merkezinin Gazze’ye giren yardım tırlarının sayısına ilişkin yaptığı açıklamaların sahadaki gerçek durumu yansıtmadığını ifade etti. Kasım, Gazze’ye fiilen ulaşan insani yardım tırlarının sayısının, duyurulan rakamların yarısından bile az olduğunu vurguladı.

İsrail’in, Gazze’deki ateşkes planının önemli bir parçası olan insani yardımların ve ağır iş makinelerinin bölgeye girişini engellemeyi sürdürdüğü belirtildi. İsrail saldırıları sonucu altyapısı büyük ölçüde tahrip edilen ve yaklaşık 21 aydır kapalı olan Refah Sınır Kapısı’nda dün iki yönlü “sınırlı” geçişlerin başladığı aktarıldı.

Ancak Mısır’daki insani yardım tırlarının Refah Sınır Kapısı üzerinden Gazze’ye girişine izin verilmeyeceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN