Havacılık devlerinden ve ABD'den Rusya'ya ambargo

Havacılık devlerinden ve ABD'den Rusya'ya ambargo

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında Avrupa Birliği ve ABD başta olmak üzere birçok ülkeden Rusya’ya yönelik yaptırım kararları alınmıştı. Avrupalı havacılık devi olan Airbus ve Amerikalı dev Boeing ise bu yaptırımlara bir yenisini eklemeye karar verdiler.

Airbus tarafında, Rus havayollarına ve Rusya’ya sağlanan yedek parçaların ve hizmetlerin askıya alındığını duyurulurken Boeing de geri kalmadı ve aynı şekilde hizmetleri ve yedek parça servisi tedariğini askıya aldığını açıkladı.

TÜM RUS UÇAKLARINA HAVA SAHASI KAPATILDI

Öte yandan ABD, Joe Biden’ın emirleri üzerine tüm Rus uçaklarına hava sahasının kapatılacağını ve bu yaptırımların da katlanarak devam edeceğini duyurmuştu.

Savaşın ve yaptırımların maliyeti Rusya’yı dört bir yandan vururken havacılık sektöründen gelen bu darbe ise Rusya’ya bir yumruk daha indirmiş gibi görünüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN