İngiltere’nin Yorkshire bölgesindeki Yorkshire Wildlife Park’ta Bengal kaplanlarının bulunduğu alana giren bir kişi, saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından hayvanat bahçesi boşaltılırken tesisin iki gün boyunca kapalı kalacağı açıklandı.
Batı Yorkshire Polisi’nin açıklamasına göre, bir kişi hayvanat bahçesinde yüksek tellerle çevrili Bengal kaplanı bölümüne girdi. Kaplanın saldırısı sonucu ağır yaralanan kişi, yapılan açıklamada hayatını kaybetti.
Olay anı, hayvanat bahçesindeki bazı ziyaretçiler tarafından kaydedildi. Yetkililer, olayın ardından ziyaretçilerin güvenlik amacıyla tahliye edildiğini ve kaplanın halk açısından bir tehlike oluşturmadığını bildirdi.
HAYVANAT BAHÇESİ İKİ GÜN KAPALI KALACAK
Yorkshire Wildlife Park yönetimi, yaşanan olay nedeniyle tesisin bugün ve ertesi gün ziyaretçilere kapalı olacağını duyurdu.
İngiliz medyasına konuşan görgü tanıkları, personelin saldırının ardından kaplana silahla müdahale ettiğini öne sürdü. Olay yerine ambulans helikopterin geldiğini belirten tanıklar, kaplan bölümünün çevresinin brandalarla kapatıldığını da aktardı.
Yetkililer, kaplana gerçek mermiyle müdahale edilip edilmediğine ilişkin bir açıklama yapmadı. Polis ise hayvanın kafeste tutulduğunu bildirdi.
KAPLANLAR DOĞAL ORTAM KONSEPTLİ ALANDA YAŞIYOR
Hayvanat bahçesinin 2011 yılında açılan “Kaplanlar Ülkesi” bölümünde Bengal kaplanları, doğal yaşam ortamını andıran geniş bir alanda tutuluyor. Olayın yaşandığı bölümün çevresi yüksek tellerle çevrili bulunuyor.
