Hayvanat bahçesinde kaplanların bulunduğu alana girdi: Hayatını kaybetti

Hayvanat bahçesinde kaplanların bulunduğu alana girdi: Hayatını kaybetti

İngiltere’deki Yorkshire Wildlife Park’ta yaşanan olayın ardından polis soruşturma başlatırken, ziyaretçiler güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Hayvanat bahçesi yönetimi, olay nedeniyle tesisin iki gün süreyle ziyarete kapatılacağını duyurdu.

İngiltere’nin Yorkshire bölgesindeki Yorkshire Wildlife Park’ta Bengal kaplanlarının bulunduğu alana giren bir kişi, saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Olayın ardından hayvanat bahçesi boşaltılırken tesisin iki gün boyunca kapalı kalacağı açıklandı.

Batı Yorkshire Polisi’nin açıklamasına göre, bir kişi hayvanat bahçesinde yüksek tellerle çevrili Bengal kaplanı bölümüne girdi. Kaplanın saldırısı sonucu ağır yaralanan kişi, yapılan açıklamada hayatını kaybetti.

Olay anı, hayvanat bahçesindeki bazı ziyaretçiler tarafından kaydedildi. Yetkililer, olayın ardından ziyaretçilerin güvenlik amacıyla tahliye edildiğini ve kaplanın halk açısından bir tehlike oluşturmadığını bildirdi.

HAYVANAT BAHÇESİ İKİ GÜN KAPALI KALACAK

Yorkshire Wildlife Park yönetimi, yaşanan olay nedeniyle tesisin bugün ve ertesi gün ziyaretçilere kapalı olacağını duyurdu.

İngiliz medyasına konuşan görgü tanıkları, personelin saldırının ardından kaplana silahla müdahale ettiğini öne sürdü. Olay yerine ambulans helikopterin geldiğini belirten tanıklar, kaplan bölümünün çevresinin brandalarla kapatıldığını da aktardı.

Yetkililer, kaplana gerçek mermiyle müdahale edilip edilmediğine ilişkin bir açıklama yapmadı. Polis ise hayvanın kafeste tutulduğunu bildirdi.

KAPLANLAR DOĞAL ORTAM KONSEPTLİ ALANDA YAŞIYOR

Hayvanat bahçesinin 2011 yılında açılan “Kaplanlar Ülkesi” bölümünde Bengal kaplanları, doğal yaşam ortamını andıran geniş bir alanda tutuluyor. Olayın yaşandığı bölümün çevresi yüksek tellerle çevrili bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN