Helikopter kazasından ölen Reisi, yarın Kum kentinde defnedilecek

Helikopter kazasından ölen Reisi, yarın Kum kentinde defnedilecek

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyette bulunan yetkililerin cenazeleri, 21 Mayıs salı günü (yarın) Kum kentinde düzenlenecek cenaze töreni ile toprağa verilecek. Törene devlet erkanından birçok ismin yanı sıra, binlerce kişinin de katılması bekleniyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyette bulunanların cenazelerinin yarın Tebriz'de düzenlenecek tören sonrasında ilkindi vaktinde Kum kentinde defnedileceği belirtildi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Reisi'nin cenaze töreni programını paylaştı. Kazanın detayları henüz tam olarak açıklanmasa da, İran hükümeti konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Helikopterin düşüş nedeni ve sorumluların tespit edilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katıldı. Reisi, beraberinde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle ülkeye dönüşte helikopter kazası geçirdi.

İran'ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirdi. Akıncı İHA'nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları, İran makamlarıyla paylaşıldı.

Tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler, kazadan sağ kurtulan olmadığını belirledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN