Hizbullah: İsrail saldırısında saha komutanı öldü

Hizbullah: İsrail saldırısında saha komutanı öldü

Hizbullah Hareketi, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında bir saha komutanı ve üç üyesinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Açıklamada, saldırıda ölenlerin arasında "komutan" olarak nitelendirilen Talib Sami Abdullah'ın yanı sıra Muhammed Hüseyin Sabra, Ali Selim Sufan ve Hüseyin Kasım Hamid'in bulunduğu belirtildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah Hareketi arasında yaşanan çatışmalardan 8 Ekim 2023'ten bu yana devam ediyor.

Hizbullah Hareketi, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik düzenlediği hava saldırısında bir saha komutanı olmak üzere 4 mensubunun öldüğünü açıkladı.

Lübnan yerel medyasına göre, 1969'da Lübnan'ın güneyindeki Adşit köyünde doğan Abdullah, Hizbullah'ın güney bölgesindeki önde gelen saha komutanlarından olduğu aktarıldı.

Abdullah ve diğer Hizbullah mensuplarının, İsrail'in gece saatlerinde sınırdan yaklaşık 15 kilometre mesafedeki Cuvaya köyüne düzenlediği hava saldırısında öldükleri kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Hizbullah, 8 Ekim 2023'ten beri İsrail ordusuyla yaşanan çatışmalarda daha önce de bir saha komutanının hayatını kaybettiğini bildirmişti. 8 Ocak'ta düzenlenen bir hava saldırısında, Hizbullah'ın saha komutanı Visam Hasan Tavil öldürülmüştü. İsrail ile yaşanan çatışmalar sonucu bugüne kadar ölen Hizbullah mensubu sayısı 339'a yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN