Hizbullah: İsrail’e ait iki tankı füzelerle vurduk

Hizbullah: İsrail’e ait iki tankı füzelerle vurduk

Hizbullah, Lübnan’ın güneyindeki Marjayoun bölgesinde İsrail’e ait iki savaş tankını füzelerle vurduğunu iddia etti. Açıklamada, bölgede toplam yedi tankın hedef alındığı öne sürülürken, İsrail ordusundan henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişme, İsrail’in güney Lübnan’a yönelik kara harekâtının ardından yaşandı.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, Lübnan’ın güneyinde yer alan Marjayoun bölgesine bağlı Kantara kasabası yakınlarında İsrail ordusuna ait iki savaş tankının füzelerle hedef alındığı ve vurulduğu iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, örgütün bölge genelinde toplam yedi İsrail tankını hedef aldığı öne sürüldü.

İSRAİL ORDUSUNDAN AÇIKLAMA YAPILMADI

İsrail ordusu, Hizbullah’ın söz konusu iddialarına ilişkin henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. İddiaların bağımsız kaynaklarca doğrulanmasına ilişkin de herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Yaşanan gelişmenin, İsrail güçlerinin Lübnan’ın güneyine yönelik başlattığı kara harekâtının ardından meydana geldiği bildirildi.

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz daha önce yaptığı açıklamada, harekâtın amacının Litani Nehri’nin güneyindeki bölgeyi tamamen kontrol altına almak olduğunu ifade etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN