Hocalı katliamının üzerinden 32 yıl geçti

Hocalı katliamının üzerinden 32 yıl geçti

Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesinde, 106’sı kadın, 83’ü çocuk, 613 Azerbaycan Türkü’nün hayatını kaybettiği Hocalı Katliamı’nın üzerinden 32 yıl geçti. Aradan yıllar geçmesine ve sorumluları ve yönlendiricileri bilinmesine rağmen, hiçbiri adalet karşısına çıkarılmadı.

Azerbaycan’da Ermeni güçlerinin 26 Şubat 1992’de gerçekleştirdiği Hocalı Katliamında hayatını kaybedenler anıldı. Katliamın 32. yıl dönümünde başkent Bakü’de düzenlenen törende hayatını kaybeden 613 kurban anıldı. Azerbaycan halkı, bakanlar, milletvekilleri ile birlikte çok sayıda bürokrat Hocalı Anıtı’nı ziyaret etti.

Törene, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve büyükelçilik çalışanları da katıldı. Ziyaretçiler anıta karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu.

Hocalı Katliamı’nı 30 yıl boyunca dert ve acıyla andıklarını belirten kurban yakını Şücayet Hüseyinova, “Ancak bu seferki gelişimde buraya sevinç ve gururla geldim. Karabağ’ım düşmanlardan kurtarıldı” dedi. Rusya’nın desteğini alan Ermeni güçleri Dağlık Karabağ’daki Hocalı kasabasında Azerbaycanlı sivilleri toplu şekilde katletmişti.

Hocalı’da 106’sı kadın, 70’i yaşlı ve 63’ü çocuk toplam 613 Azerbaycan Türkü katledilirken, 150 kişi kaybolmuş, 487 kişi de ağır yaralanmıştı. Bin 275 kişi ise Ermeni güçler tarafından esir alındı. Naaşlar üzerinde yapılan incelemelerde de insanların yakıldığı, gözlerinin oyulduğu ve başlarının kesildiği ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN