Hong Kong’da milyonluk kripto ve gümüş soygunu: Otel odasında gasp ettiler

Hong Kong’da milyonluk kripto ve gümüş soygunu: Otel odasında gasp ettiler

Hong Kong’da bir otelde meydana gelen saldırı ve gasp olayı, milyonlarca Hong Kong doları değerindeki kripto para ve gümüş varlıklarının çalınmasıyla sonuçlandı. Polis, yaklaşık 6 milyon Hong Kong doları (yaklaşık 33,8 milyon TL) değerindeki soygunun faillerini yakalamak için soruşturma başlattı.

Polis kayıtlarına göre olay, cumartesi günü sabaha karşı saat 03.52 sıralarında Hung Hom bölgesindeki Man Lok Street yakınlarında bulunan bir otelde meydana geldi. 25 yaşındaki Çinli bir erkek, üç erkek ve bir kadından oluşan dört kişilik grup tarafından saldırıya uğradı.

Yetkililerin aktardığına göre şüpheliler, mağduru tehdit ederek hesabındaki yaklaşık 5 milyon Hong Kong doları değerindeki kripto varlığı zorla kendi hesaplarına aktardı.

SANAYİ BİNASINA GÖTÜRÜP GÜMÜŞLERİNİ DE ALDILAR

Saldırganların bununla da yetinmediği ve mağduru başka bir adrese götürdüğü belirtildi. Polis açıklamasına göre zanlılar, kurbanı bir sanayi binasında bulunan daireye götürerek burada da yaklaşık 1 milyon Hong Kong doları değerindeki gümüş varlıklarını ele geçirdi.

Bu şekilde toplam maddi kaybın yaklaşık 6 milyon Hong Kong dolarına ulaştığı ifade edildi.

KRİPTO VARLIKLARLA BİRLİKTE SUÇLAR DA ARTIYOR

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hong Kong polisi, saldırıyı gerçekleştirdiği düşünülen dört kişiyi yakalamak için operasyon başlattı. Olayla ilgili henüz herhangi bir tutuklama yapılmadığı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Uzmanlar ise kripto para piyasasının büyümesiyle birlikte benzer suçların dünya genelinde daha sık görülmeye başladığını belirtiyor. Dijital varlıkların zor kullanılarak ele geçirilmesi, özellikle Asya’daki büyük finans merkezlerinde güvenlik tartışmalarını yeniden gündeme taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN