İngiltere Başbakanı Starmer, Trump ile telefonda görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Trump ile telefonda görüştü

Keir Starmer ile Donald Trump arasında yapılan telefon görüşmesinde, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik son saldırıları ve Hint Okyanusu’ndaki Diego Garcia askeri üssünün stratejik durumu ele alındı. Görüşmede, enerji altyapısına yönelik saldırılar ve İngiltere-ABD savunma işbirliği öne çıktı.

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Keir Starmer, ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede liderlerin, Ukrayna’daki son gelişmeler ve Rusya’nın gece boyunca sürdürdüğü saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi.

UKRAYNA VE RUSYA’NIN SALDIRILARI GÜNDEMDEYDİ

Açıklamada, Starmer’ın görüşmede, hava sıcaklıklarının eksi 20 derecenin altına düştüğü bir dönemde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in enerji sistemleri de dahil olmak üzere kritik ulusal altyapıyı hedef alan saldırılarını “ahlaksızca” olarak nitelendirdiği aktarıldı. Liderlerin, Ukrayna’daki insani ve güvenlik durumunu bu çerçevede ele aldığı kaydedildi.

DİEGO GARCİA ASKERİ ÜSSÜNÜN STRATEJİK ÖNEMİ

Telefon görüşmesinde Hint Okyanusu’nda yer alan Diego Garcia askeri üssü de gündeme geldi. Açıklamada, liderlerin, ulusal güvenliğin korunması açısından İngiltere’nin ABD-İngiltere ortak askeri üssü üzerindeki kontrolünü sürdürmesini sağlayan anlaşmanın stratejik önemini teyit ettikleri belirtildi.

İngiltere Başbakanlık Ofisi, Starmer ve Trump’ın, Diego Garcia üssünün gelecekteki işleyişini güvence altına almak amacıyla iki ülke hükümetlerinin yakın işbirliğini sürdürmesi gerektiği konusunda mutabık kaldığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, iki liderin ilerleyen dönemde yeniden görüşme konusunda da anlaşmaya vardığı ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN