İngiltere Başbakanı Starmer'dan Trump ve Putin'e isyan: Bıktım artık sizden

İngiltere Başbakanı Starmer'dan Trump ve Putin'e isyan: Bıktım artık sizden

İngiltere Başbakanı Starmer, küresel enerji piyasalarındaki dalgalanmalar nedeniyle ABD Başkanı Trump ve Rusya Devlet Başkanı Putin'e çok sert tepki gösterdi. İngiliz halkının ve işletmelerinin ödediği faturaların bu iki liderin aldığı kararlar yüzünden sürekli inip çıkmasından "bıktığını" ifade eden Starmer, ayrıca Orta Doğu'daki kırılgan ateşkes sürecinde Lübnan'ı vuran İsrail'in de "yanlış yaptığını" vurguladı.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, küresel krizlerin İngiltere ekonomisine ve vatandaşların günlük yaşamına olan etkilerine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. ITV News'un Talking Politics adlı podcast programına konuk olan Starmer'ın hedefinde, uluslararası krizlerin baş aktörleri ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin vardı.

ABD ve İsrail'in İran ile girdiği savaş ve ardından gelen kırılgan iki haftalık ateşkes sürecinde petrol fiyatlarının sürekli dalgalanması, İngiltere'de enerji maliyetlerini yeniden gündeme getirdi. Başbakan Starmer, Rusya'nın 2022'de Ukrayna'yı işgaliyle başlayan enerji krizinin, şimdi de Trump'ın Orta Doğu politikalarıyla devam ettiğine dikkat çekti.

Starmer, yaşadığı hayal kırıklığını ve öfkeyi şu sözlerle dile getirdi: "Ülke çapındaki ailelerin ve işletmelerin enerji faturalarının, Putin veya Trump'ın dünyanın dört bir yanındaki eylemleri nedeniyle sürekli inip çıkmasından artık bıktım."

İSRAİL'E LÜBNAN TEPKİSİ: "YANLIŞ YAPTILAR"

Röportajda Orta Doğu'daki son duruma da değinen İngiltere Başbakanı, ateşkesin şartlarına uyulması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. İran'ın, "ABD'yi ateşkes şartlarını ihlal etmekle" suçlamasına yol açan İsrail'in Lübnan'daki ölümcül hava saldırılarına değinen Starmer, ateşkes yürürlükteyken İsrail'in Lübnan'a saldırma emri vermesinin "yanlış" olduğunu ifade etti.

TRUMP CEPHESİNDEN CEVAP GECİKMEDİ

Starmer'ın bu sert çıkışına Trump cephesinden yanıt ise bir sözcü aracılığıyla e-posta yoluyla geldi. Trump'ın eylemlerini savunan sözcü, şu ifadeleri kullandı:

"Pek çok dünya lideri onlarca yılını İran'ın yarattığı tehdit hakkında konuşarak geçirdi ama bu konuda hiçbir şey yapmadı. Başkan Trump, İran'ın asla nükleer bir silaha sahip olmamasını sağlamak için cesur bir adım attı ve kendisinin de belirttiği gibi, kalıcı barışı sağlayacak nihai bir anlaşmaya varmak üzereyiz."

YORUMLAR (4)
4 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN